Къщичка засмяна в коледна премяна

Къщичка засмяна в коледна премяна

Защото ей сега след малко отново ще е Коледа, нека се вдъхновим с идеи за чудесна коледна украса от… декоративен текстил! Над 20 коледни десена в различни цветове нямат търпение да се превърнат във възглавнички, покривки, завеси и други коледни чудеса! Да усмихнем дома си!

Усещане за Коледа

Интересна есен се получава тази година!.. Едва ли не до онзи ден, ежедневието ни беше « сутрин снимка от плажа - вечер с ямурлук ». Нооо… след 93-ти август все пак май ще настане и Коледа ;-)

И преди съвсем да ни е изненадала, защо да не се подготвим за нея с няколко малки детайла, които неусетно ще внесат коледния дух у дома?

Коледната украса ни радва в магазина!Коледната украса ни радва в магазина!

Има толкова различни начини да сътворим любимото си настроение вкъщи - зимно, есенно, морско, коледно!…

Освен традиционната елха, какво друго ви идва на ум като си представяте коледна декорация? Ръчно свитите венци от елхови клонки и шишарки, купата с орехи, сушени плодове и други изобилни тайни поверия, светлинките от запалени свещички, танцуващи в падащия здрач, уханието на канела и коледни сладки, любимите семейни коледни песни, звучащи с гласовете на детството, когато Дядо Коледа беше дядото на някого от нас… Но също и…

Домашна коледна украса от интериорен текстил

Ето как ние можем да допринесем с идеи за коледна текстилна декорация в най-различни коледни десени и цветове:

Коледна възглавничка 'Pinas'Коледна възглавничка 'Pinas'

Коледна покривка 'Lazos'Коледна покривка 'Lazos'

Коледна възглавничка 'Nadal' (червена)Коледна възглавничка 'Nadal' (червена)

Ушиваме по ваше желание и специално за вашия дом (по зададени от вас размери) разнообразни коледни бижута - декоративни възглавнички, покривки и салфетки за маса, коледни завеси, шалтета за легло

Предлагаме ви над 20 коледни десена, които сами да претворите в най-подходящата за дома ви украса. Всички коледни модели, които можете да закупите на линеен метър (без минимално ограничение за количество), разгледайте тук:

В рубриката ни « готови изделия » можете да изберете сред многобройните готови коледни продукти, които да пристигнат при вас за 3-4 дни:

Коледни десени за малки и големи

Децата ви обичат еленчета? Представяме ви нашия « Рудолф », приказно усмихнат или малко по-стилизиран, създаден от въображението на испанските дизайнери:

Коледен десен 'Frozen'Коледен десен 'Frozen'

Коледен десен 'Naive' - 100% памукКоледен десен 'Naive' - 100% памук

Вие сте любител цветар и си отглеждате прекрасна коледна звезда в хола - какво ще кажете за едно хармонично съчетание с декоративни възглавнички или покривка от модел « Turron »:

Коледна покривка 'Turron'Коледна покривка 'Turron'

Коледен десен 'Turron'Коледен десен 'Turron'

Цветовете на Коледа

Докато пишехме този текст, прочетохме доста коледни истории и хрумки, остроумни, забавни и находчиви, като тези в блога на Вероник Веко, интериорен дизайнер и чудесен разказвач на вдъхновяващи идеи! Тя ни припомня и основните цветове на Коледа, които освен очакваните « зелено, червено, бяло, сребърно и златно », включват и леко неочакваното « синьо ». А синьото всъщност може да е разкошно - например като това:

Коледен тишлайфер 'Nadal'Коледен тишлайфер 'Nadal'

Коледна възглавничка 'Nadal' (синя)Коледна възглавничка 'Nadal' (синя)

Сребристото и златистото, разбира се, са традиционно празнични - идея за декемврийски коледни пердета (които спокойно могат да поостанат и в другите сезони) можете да почерпите отук:

Завеса 'Polar B' - сребристаЗавеса 'Polar B' - сребриста

Завеса 'Polar B' - златистаЗавеса 'Polar B' - златиста

"Водоотблъскващи" коледни текстили

Коледен десен с водоотблъскващо покритие 'Amore resinado'Коледен десен с водоотблъскващо покритие 'Amore resinado'

За тези от вас, които нямат време да шият или да си поръчат ушиване при нас (защото неусетно вече е дошъл 20 и… декември…) имаме чудесно решение под формата на покривки за « в последния момент ». Десените Aspen, Woodland и Amore resinado са част от така наречените « водонепропускливи » (или « resinado ») текстили, които предлагаме. Зад сложната им описателна думичка се крие едно доста приятно специфично свойство: ако бутнем чашата с вода, вино, доматен сок или « блъди мери », няма нужда да си прекъсваме купона и да тичаме за гъбата с верото! Просто лекичко попиваме течността със салфетка, домакинска хартия, кърпа… или ръкава на ризата и забравяме за всякакви петна! Допълнителното удобство на този тип текстили е, че нямат нужда от шев - само режем в необходимия размер и готово!

Коледна покривка с водоотблъскващо покритие 'Aspen'Коледна покривка с водоотблъскващо покритие 'Aspen'

Коледна покривка с водоотблъскващо покритие 'Woodland'Коледна покривка с водоотблъскващо покритие 'Woodland'

И още, и...

Още много можем да си помечтаем за коледни асоциации! Запалените по пачуърк вероятно ще оценят десени, като Polar, Natividad и PatchXMAS:

Коледна покривка 'Natividad'Коледна покривка 'Natividad'

Коледен тишлайфер 'Polar'Коледен тишлайфер 'Polar'

Коледна покривка 'Patch Christmas' - 100% памукКоледна покривка 'Patch Christmas' - 100% памук

Коледни десени 100% памук

Коледна покривка 'Warm' - 100% памукКоледна покривка 'Warm' - 100% памук

Част от коледните ни десени са 100% памук, механично обработени срещу свиваемост (sanforized технология) - Naive, PatchXMAS, Warm, Frosty и Hello Winter (последният - специално за любителите на сладки печива!)

За да поканим вкъщи коледния дух, няма нужда да чакаме Бъдни вечер, когато ще извадим от скрина специалната коледна покривка… Един тишлайфер на ниската масичка в хола, 2-3 коледни декоративни възглавнички в тоналността на спалнята или дневната и хоп! Настроението мигновено се променя :-)

Коледен тишлайфер 'Hello winter' - 100% памукКоледен тишлайфер 'Hello winter' - 100% памук

Коледна покривка 'Frosty' - 100% памукКоледна покривка 'Frosty' - 100% памук

Понякога дори един небрежно заметнат шал за легло на еленчета или шишарки може да е подходящият щрих към вашата домашна коледна приказка!… А как точно ще изглежда тя - това зависи от вас, сега!

Пожелаваме ви здрави, светли и радостни празнични дни!

Всички коледни текстили в наличност, от които можете да си купите на метър, без ограничение за количество, можете да разгледате тук:

Едно или повече готови коледни изделия (изработени с конкретни размери) - покривки и декоративни възглавнички, можете да изберете тук:

Още вдъхновяващи идеи за коледна декорация, включително и текстилна, можете да почерпите също и от блога на интериорния дизайнер Вероник Веко:

Последвайте ни във Фейсбук:

https://www.facebook.com/BBRMagazinHarmonia/

И в YouTube канала ни, където Венци ви споделя кои са любимите ни коледни десени:

--> Коледни декоративни текстили - vol. 1 - 

--> Коледни декоративни текстили - vol. 2 - 


Споделете тази публикация



← По-стара публикация По-нова публикация →