Най-често задавани въпроси

Този плат имате ли го?
Да, от всички текстили, които са показани на мостри или на топове в магазина, има постоянно наличности, на място или в складовете на ББР в София. В редките случаи, когато наличностите от някой модел са изчерпани, се правят нови доставки в рамките на две-три седмици.

Мога ли да получа мостри за да ги разгледам вкъщи?
Да, мостри от всички текстили се предоставят на клиентите срещу депозит.

Как се поддържа този текстил?
Информация за поддръжката на всеки закупен от нас текстил можете да получите в магазина от нашите продавач-консултанти. При покупка, те ще ви дадат и конкретни писмени инструкции.

Имам котка (куче), какво ще ми препоръчате за по-здрава тапицерия?
Нашите консултанти ще ви информират кои са текстилите с най-висока устойчивост на изтриване (измерена с теста на Мартиндейл). Но трябва да имате предвид, че все още не е създаден текстил, издържащ 100% на многократно въздействие на котешки или кучешки нокти.

Какво трябва да знам за да си купя пердета?
Ще спестите време, ако знаете дължината на корниза, който „носи” пердето и височината на готовото перде. Това е минималната информация за да стартирате, в това число и да ви се изчисли стойността на поръчката.

Може ли ваш специалист да дойде вкъщи за консултация и взимане на размери за пердета или щори?
Да, ББР осигурява тази услуга, когато клиентът иска да закупи повече от едно-две пердета/завеси, т.е. когато става въпрос за цял апартамент или къща. Услугата е безплатна.

Обичам да спя на тъмно. Имате ли затъмняващи завеси?
Да, в магазина се предлагат испански 100% затъмняващи текстили тип „блекаут”.

Тук шиете ли пердета (шалтета, щори)?
Да, при закупуване на платове от магазина, ББР приема и поръчки за ушиване на завеси, шалтета, пердета и текстилни щори.

Имате ли корнизи / механизми за щори?
Да, ББР е дистрибутор на различни системи корнизи и механизми за щори от реномирани доставчици – немската фирма „Гардиния”, италианската фирма „Мотура” и гръцката фирма „Домус”.

Можете ли да ми монтирате корнизите (щорите, пердетата)?
Да, при закупуването им от магазина, монтирането им се предлага от ББР срещу заплащане.

Какво е „градински текстил”?
Това са жакардови и печатани текстили, които имат съответни състави и/или обработка, позволяващи съхраняването на качеството им при излагане на атмосферни условия – дъжд и пряка слънчева светлина. Важно уточнение: тези текстили не са водоотблъскващи, но при многократно мокрене и съхнене на слънце не променят здравината и цветовете си.

Какво е „тефлониран текстил”?
Текстил, обработен по специфична технология, която го прави „водоотблъскващ” – капката се задържа на повърхността без да прониква в дълбочина.

Какво е велур?
Без да се навлиза в подробни технически обяснения, от чисто терминологична гледна точка, велурът е синоним на „плюш” или „кадифе”.

Имате ли намаления?
Да, в магазина има постоянни намаления, достигащи до 40% от първоначалните цени. Става въпрос за текстили, които вече не са в текущите колекции на фирмите-производители.

Мога ли да платя с кредитна карта?
Да, в магазина има ПОС терминал, където можете да платите с кредитни карти VISA, MASTERCARD и MAESTRO.

Имате ли друг магазин?
Не, нямаме. Фирменият ни магазин се намира на ул. „Г. С. Раковски” 54 в София.

Услуги

  • УШИВАНЕ на завеси, пердета, шалтета, покривки за маса
  • ДОСТАВКА и МОНТАЖ на корнизи
  • Указания за ПОЧИСТВАНЕТО на ТЕКСТИЛИТЕ